Rohmula

Viehättävän Julia virtuaalihevonen

Picture
© kasvattaja
Nimi Viehättävän Julia, "Julia", VH11-018-0582
Rotu suomenhevonen
Sukupuoli tamma
Väri rautias
Säkäkorkeus 152 cm
Syntynyt 04.01.2011, ikä
Kasvattaja Viehättävä
Omistaja Miivi VRL-10336
Painotus kouluratsastus
Koulutus ko heB, re 60 cm

Täyttänyt 4 vuotta 04.05.2011
Iloa ei Viehättävän Julialta puutu. Ikään nähden Julia ei ehkä riehu kuten muut samanikäiset varsat, mutta pysyy muiden vauhdissa ja saattaa intoutua yrittämään koko porukan pomon paikan ottamista. Pojat Julia saa harrastamaan Romeon imitaatioimista, ja tammatyttö itse flirttailee takaisin. Muiden seuraa Julia kaipaa ylitse kaiken - paitsi maukkaiden omenien. Jos tätä yrittää saada muista millään tavalla eroon, useinmiten Julia antaa yrittäjän tutustua arvokkaaseen purukalustoonsa. Tämän takia jopa tarhasta hakeminen on hankalaa.

Julian hoitaminen on ikimuistoinen kokemus, varsinkin ensimmäisellä kerralla. Harja on todellakin pikkutammasta parempi tyyppi kuin hoitaja. Kovakouraisesti ei kannata Juliaa harkitakaan harjata, koska tamma ottaa harjan hampaisiinsa ja kiskaisee sen hoitajan käsistä pois. Surullista, mutta totta. Liian hennostikaan ei kannata harjailla, koska se kutittaa Juliaa vietävästi eikä tunnu kivalta. Tuskimpa hoitajakaan haluaisi, että häntä kutitettaisiin ilman että hän sitä haluaa? Jos Julia intoutuu hoitaessa yhtäkkiä pyörimään, ovat hoitajan varpaat pahassa vaarassa. Missään tapauksessa Julia ei ole varovainen, eikä varo muuta kuin ettei se jäysähdä päin kiviseinää. Riimua taas Julia ei paljolti päähänsä hyväksy, ellei olla käytävällä. Jos siis karsinassa Juliaa hoidetaan, on tapaturma-aste korkealla. Käytävällä hoidettaessa on useita syitä laittaa tammalle riimu päähän ja naru seinään kiinni, mutta yksi hyvä syy on tähän se, ettei hoitaja halua murtuneita varpaita tai muitakaan raajarikkoja. Toisaalta jos Julia saa jotain muuta tekemistä aivoilleen, niin karsinassakaan ei välttämättä tarvitse tammaa kiinni laittaa. Jalkoja on välillä hankala harjata. Julia nostelee pitkiä, ohuita tikkujalkojaan vain kiusatakseen hoitajaa. Peräpää heiluu huvittavasti, kun harja on siitä parin sentin päässä, valmiina irrottamaan lian, jota tavallisesti on vielä paljon. Pää kun on Julialla vielä sen verran matalalla, niin sen hoitaminen ei paljoa ongelmia tuota, vaikka se välillä vähän heiluukin. Kavioiden puhdistaminen ei ole kovin vaativaa hommaa. Julia pitää pienet kavionsa kivasti ylhäällä koko toimenpiteen ajan. Jos hoitaja on kuitenkin liian varomaton, voi tamma yhtäkkiä iskeä kavion maahan, tai jopa potkaista.

Kivan narun päässä Julia kulkee ei-niin-suuritta ongelmitta. Joskus tamma tykkää ensin hidastaa taluttajan taakse ja sitten ravata huippukovaa vauhtia eteenpäin, kuitenkin taluttajan vierellä. Narunveto kuuluu myös Julian talutusharrastuksiin, ellei taluttaja pysty jotenkin ennakoimaan tai estämään tätä. Jos ei, niin saa hänellä olla aika suuret voimat pientä hevosenalkua vastaan. Tavallisesti Julia saa narun nyhtäisyä taluttajan kädestä pois, mutta antaa hänen ottaa sen käteensä. Tämä taas voi jatkua vaikka kuinka kauan. Kun maukkaan näköinen, vihreä ruohotupsu osuu Julian näköpiiriin, se ei voi olla vastuttamatta sen syöntiä. Niimpä se kurottaakin kaulaansa ahmaistaaksen ruohon suuhunsa. Pian Julia kuitenkin väsähtää, ja kulkee rauhallisesti taluttajan johdattamana.

Näyttelykehässä Julia aluksi yrittää flirttailla innokkaana nuorille oreille. Jos ne eivät vastaa, Julia lopettaa. Jos taas edes yksi vastaa, niin Julia flirttailee lisää, kunnes esittäjä vie sen ajatukset muuhun, mahdollisesti omenan avulla. Tamma tämän jälkeen unohtaa tyystin miestennielemisyritykset. Ihan kehässä kiertäessä tamma pyrkii esittämään kaiken niin hyvin kuin vain voi, näyttääkseen pojille että juuri hän on se oikea. Tuomarit saavat koskea vaikka minne, kunhan Julia saa hyvät pisteet.

Pesuboksiin Juliaa ei saa kovin helposti. Se taistelee kovasti vastaan kun äkkää, minne sitä viedään. Jos taluttajalla on älliä päässä, hän houkuttelee Julian jollain namilla pesulle. Heinäverkko on absoluuttinen asia, kun Juliaa pesee. Jos sitä ei ole, saa kuulla kunniansa, mahdollisesti pahassakin muodossa. Jalkoja tamma vähän aristelee, kunhan ensin on tottunut veteen. Muuten tamman saa pestä.

Piikit kuuluvat Julian fobioihin. Eläinlääkäri piikki kädessä on tamman pahin painajainen, heti kavereiden menetyksen jälkeen. Julian silmissä saattaa jopa nähdä vihan liekin, kun se eläinlääkärin ylipäätään näkee. Syystä tai toisesta lääkäri saa kumminkin tarkistaa ja hoitaa Julian ihan vapaasti, mutta piikit eivät kuulu tähän oikeuteen. Niihin tamma suhtautuu kuin ne olisivat todella paha asia. Piikitys on aina hoidettava piikkikammoiselle tammalle pikaiseen.

Kengittäjäveikko on Juliasta mukavampi kuin omenaa tarjoavan käden omistaja. Tälle tamma on todella ystävällinen, eikä meinaa haluta tämän koskaan lähtevän pois. Ehkä hankala juttu, mutta heinäverkko ja omena antavat kengittäjäparalle tilaisuuden lähteä pois homman hoidettua. Koska tämä on Julian paras ihmisystävä, saa hän täydellisen rauhassa tehdä tamman kavioille minkä sitten tekeekin.
i. VIR MVA Ch Kullervo KIR
sh, tummanrautias, 155 cm
YLA2, KRJ-II, SUP-V, KTK-II
ii. Vanamon Syntilintu
sh, rautias, 149 cm
-
iii. Onnen Unilintu
sh, väri ei tiedossa
iie. Lavinian Triangeli
sh, väri ei tiedossa
ie. Kirveltäjän Neilikka
sh, rautias, 154 cm
YLA2, KTK-III
iei. Ritarisydän
sh, väri ei tiedossa
iee. Titi-uu
sh, väri ei tiedossa
e. VIR MVA Ch Heinämäen Halla
sh, rautias, 151 cm
KTK-II, KRJ-I
ei. VIR MVA Ch Kuisman Tatu
sph, voikko, 148 cm
KTK-II, KRJ-I, YLA2
eii. VIR MVA Ch Raadelman Ärräpää
sh, tummanrautias,
KTK-II, YLA2
eie. Mataleena
sh, punarautias, 156 cm
YLA2, SLA-II
ee. VIR MVA Ch Pikku ILO
sh, rautias, 152 cm
KTK-II, VVJ-III, YLA2, SLA-I
eei. VIR MVA Ch Pilviponin Salamanteri
sh, tummanpunarautias, 155 cm
YLA1, ERJ-II
eee. VIR MVA Ch Huvikumpulan Helmi
sh, vaaleanpunarautias, 150 cm
KTK-III, YLA2

Kilpailut

KRJ:n sijoituksia 2 ja voittoja 0
22.08.2011, Satulinna, heC, 3/30
26.08.2011, Satulinna, heC, 5/30

VSHK:n sijoituksia 3 ja voittoja 0
27.05.2011, Hiprakka, heC, 2/40
13.06.2011, Krouvola, heC, 4/30
14.06.2011, Krouvola, heC, 4/30