Rohmula

Tuiskun Lentopoika virtuaalihevonen

Picture
© Wapaat
Nimi Tuiskun Lentopoika, "Lenni"
Rotu suomenpienhevonen
Sukupuoli ori
Väri tummanpunarautias
Säkäkorkeus 146 cm
Syntynyt 24.12.2010, ikä
Kasvattaja Siiri Tuomioja evm
Tuoja *lumienkuli*
Painotus esteratsastus
Koulutus ko heC, re 90 cm

Täyttänyt 3 vuotta 24.03.2011

Picture
Lenni on vaan Lenni. Ei siitä muuta voi oikein sanoa. Lenni on aina ollut kovin hellyttävä ja ystävällinen oripoika. Se antaa hoitajan häärätä rauhassa ympärillään, mutta huomauttaa jos tapahtuu jotain epämiellyttävää. No, ratsastaessa Lenni menee rauhallisesti, mutta jos Lenni huomaa, että selässä nököttää aloittelija tai muu sellainen jolla ei ole useita vuosia hevoskokemusta, alkaa välittömästi ratsastajan testaus. Taluttaessa Lenni on oikein kiltti ja mukava. Se ei karkaa käsistä eikä tee muutakaan kiellettyä.

i. Rovion Tuiskutuuli
sh, rautias, 157 cm
ii. Riian Seppo
sh, punarautias, 152 cm
iii. Jeikan Pikkuveikka
iie. Usvatyttö
ie. Suvituulen Mirkku
sph, ruunikko, 147 cm
iei. Pihkari
iee. Suvituuli
e. Huvista Tunnettu
sph, tummanruunikko, 146 cm
ei. J.P. Kenraali
sh, tummanruunikko, 151 cm
eii. Eksä Tiedä Kuka Oon
eie. Tatjana
ee. T.T. Koodinmurtaja
sh, vaaleanpunarautias, 150 cm
eei. Leinojamielen Vihtori
eee. Herttileili
Lennin isä Rovion Tuiskutuuli on komea ja hyvin näyttelyissä pärjännyt 157cm korkea rautias ori. Ori on estepainotteinen ja lisäksi se on ansainnut itsellensä muotovalion tittelin. Ori on näyttelyiden lisäksi pärjännyt esteratsastuksessa erinomaisen hyvin ja sijoituksia onkin kerääntynyt vino pino orin elämän aikana. Tällä hetkellä Lenni on orin ainoa varsa, mutta toivottavasti tästä uljaasta orista tultaisiin näkemään muitakin jälkeläisiä.

Isänisä Riian Seppo oli hyvin paljon itselleen näyttelytitteleitä kahminut 152cm korkea punarautias ori, joka kantakirjattiinkin ensimäisellä palkinnolla. Ori kerkesi kerätä itselleen sievoisen pinon sijoituksia sekä koulussa että esteillä, ja hankkia itselleen jälkeläisiä kokonaiset seitsemän kappaletta, ennen kuin se oli piti lopettaa 28-vuotiaana hevosinfluenssan vuoksi.

Isänisänisä Jeikan Pikkuveikka oli muotovalion tittelin saavuttanut ja ensimäisellä palkinnolla kantakirjattu komea 150cm korkea rautias ori, joka kerkesi pitkän elämänsä aikana kerätä itselleen tunnettuvuutta vähän joka lajissa. Orin mahtavaa sukua jäi jatkamaan kuusi kappaletta varsoja ja orin erinomaisesta terveydentilasta kertookin jo se, että ori jouduttiin lopettamaan kunnioitettavan 31-vuoden iässä hevosinfluenssan takia.

Isänisänemä Usvatyttö oli rautias 162cm korkea tamma, joka kantakirjattiin toisella palkinnolla ja joka myös kerkesi hankkimaan itsellensä muotovalion tittelin ja kuusi enemmän tai vähemmän hyvää sukuansa jatkanutta varsaa. Loppujen lopuksi tamma oli kumminkin pakko lopettaa 23-vuoden iässä vanhuudenvaivojen vuoksi.

Isänemä Suvituulen Mirkku on kaunis ruunikko 147cm korkea tamma, joka on estepainotteinen, sekä itsellensä muotovalion tittelin ansainnut persoona. Tammalla onkin esteratsastuksessa ihan kiitettävästi sijoituksia ja tamman kapasiteetilla lisää tulee vielä huomasti.

Isänemänisä Pihkari on jo kuollut tummanpunaruunikko 156cm korkea ori, joka kerkesi ansaita itsellensä muotovalion tittelin ja kantakirjauksen ensimäisen palkinnon. Orille kerkesi elämänsä aikana siunaantua kokonaiset yhdeksän jälkeläistä, jotka nyt osaltaan jatkavat menestyksekästä sukuansa. Ori kuoli karsinassaan26-vuoden iässä vanhuutensa johdosta.

Isänemänemä Suvituuli oli 140cm korkea ruunikko suomenpienhevostamma, joka kerkesi elämänsä aikana keräämään muutamia sijoituksia sekä koulu-, että estekisoista ja jättää jälkeensä viisi jälkeläistä. Mitenkään erityisen tunnettu tamma Suvituuli ei ollut, mutta sitäkin tärkeämpi se oli omistajalleen ja hyväsukuinenkin se oli.

Lennin emä Huvista Tunnettu on 146cm korkea hyvin kaunis tummanruunikko suomenpienhevos-tamma. Tamma on yleispainotteinen ja vaikka sille ei ole montaa sijoitusta kertynytkään vielä, niin niitä kerkeää vielä kertyä hyvinkin paljon todennäköisesti, sillä sen verta hyvästä suvusta tamma on lähtöisin. 9 vuoden ikään mennessä tammalle on kertynyt jo kolme varsaa.

Emänisä J.P. Kenraali on 151cm korkea tummanruunikko, erittäin komea suomenhevos-ori. Ori on kisannut jonkin verran esteillä ja muutamia sijoituksia onkin jo kertynyt, mutta mahtava luonne korvaa puuttuvat sijoitukset. Ori on nimittäin luonteeltaan toisaalta orimainen, mutta toisaalta se osaa olla myöskin lempeä.

Emänisänisä Eksä Tiedä Kuka Oon on ori, josta ei valitettavasti ole olemassa minkäänlaista tietoa.

Emänisänemä Tatjana oli 155cm korkea tamma, josta ei erityisen paljon tietoa löydy. Ainoat löytyvät tiedot ovat, että tamma kantakirjattiin elämänsä aikana kolmannella palkinnolla ja että se sai laatuarvostelussa kolmannen palkinnon.

Emänemä Iso-Hupi oli kaunis 142cm korkea punarautias tamma, joka oli koulupainotteinen ja keräsi itsellensä ihan kiitettävästi sijoituksia kisoista, sekä muotovalion tittelin ja se kantakirjattiin toisella palkinnolla. Elämänsä aikana tammalle kerkesi kertyä kahdeksan varsaa, joten ainakaan suvun jatkajista ei ole pulaa.

Emänemänisä Leijonamielen Vihtori oli ruunikko 156cm korkea ori, joka ei oikeastaan elämänsä aikana saavuttanut mitään mainitsemisen arvoista, paitsi kerkesi saada kuusi varsaa, joista neljä ovat kantakirjattuja ja kolmella on muotovalion titteli hallussaan. Leijomielen Vihtori kuoli 28-vuotiaana sydämenpysähdykseen onnellisesti laiduntaen.

Emänemänemä Herttileili oli kolmannella palkinolla kantakirjattu ja yleislaatuarvostelussa ensimäisen palkinnon saanut 143cm korkea tummanpunarautias tamma. Tamma oli koulupainotteinen ja se kerkesi elämänsä aikana saada seitsemän jälkeläistä elämänsä aikana.

Sukuselivityksen on kirjoittanut Lennin tuoja