Rohmula

Lakean Juko virtuaalihevonen

Picture
© Jenny_K
Nimi Lakean Juko, "Juko" VH11-018-1076
Rotu suomenhevonen
Sukupuoli ori
Väri punarautias
Säkäkorkeus 157 cm
Syntynyt 01.03.2011, ikä
Kasvattaja Lakea
Omistaja Miivi VRL-10336
Painotus kouluratsastus
Koulutus ko heC, re 50 cm

Picture
Täyttänyt 3 vuotta 01.06.2011

i. VIR MVA Ch Viehättävän Pöljä
sh, musta, 155 cm
KTK-III, KRL-II
ii. Hilavitkutin
sph, rautias, 146 cm
SLA-II, YLA2
iii. Hilavimma
sph, rautias, 146 cm
iie. Valekuva
sph, vaaleanpunarautias
ie. Pirun Morsian
sh, tummanrautias, 154 cm
SLA-II, KRJ-II, YLA2
iei. Pirun Ylpeys
sh, tummanrautias, 154 cm
iee. Kihlattu
sh, tummanrautias, 150 cm
e. VIR MVA Ch Helmen Emmiina
sh, punaruunikko, 158 cm
KTK-II
ei. VIR MVA Ch Keulakuva
sh, tummanrautias, 159 cm
YLA2, KTK-II, ERJ-II
eii. Ylpeyden Jokeri
sh, ruunikko
eie. Narsissin Viola
sh
ee. Aholinnan Emmastiina
sh, punarautias, 156 cm
-
eei. Mysti-Potku
sh, liinakko, 159 cm
eee. Kiiran Stiinu
sh, kimo, 155 cm
i. Viehättävän Pöljä on talli Viehättävän kasvatti ja suomenhevostalli Lakean omistama koulupainotteinen ori. Pöljä on väriltään musta ja säkäkorkeudeltaan 155cm. Rakenteesta se on palkittu virtuaalinen muotovalio champion arvonimellä ja kantakirjattu toisella palkinnolla. Nimestään huolimatta ei Viehättävän Pöljä mikään Pöljä ole. Pikemminkin hän on äärimmäisen ovela ja nokkela. Hän on yleisesti hyväntahtoine, eikä tahdo tahallaan ketään satuttaa. Orista tulee mieleen lasten piirretty hahmo Vili-Vilperi. Osaa olla sangen ärsyttävä ja hermoja raastava, mutta toisinaan sitten hyvin herttainen äidin kainaloon takertuva. Kouluratsastuksessa taidot yltävät Helppo A:n radoille, josta menestystä kerätty rutkasti. Myös esteradoilta löytyy jonkin verran sijoituksia.

ii. Hilavitkutin on 146cm rautias ja pientyypin edustajan. Nimi ei ihan korvia hivele, mutta vanhan sanonnan mukaan; ei nimi miestä pahenna. Tämän orin on kasvattanut Marita Leppänen ja omisti Ram. Ori asusti virtuaalitalli viehättävässä. Tuttujen kesken "Pösse" oli koulupainotteinen ja koulutettu jopa Vaativa B:n tasolle. Kilpailuja kerkesi kiertämään pitkälle päälle toistasataa ja sijoituksia kertynyt myös mukava määrä. Ulkonäköäkin löytyi ja Pösse onkin palkittu näyttelyissä kahdesti irtoSERTI:llä. Sekä suomenhevosten laatuarvostelussa ja yleislaatuarvostelussa se on saanut palkinnoksi toiset palkinnot. Jälkeläisiä orille jäi seitsemän. Menehtyi seitsemäntoistavuotiaana.

iii. Hilavimma ei rakenteeltaan ollut mikään rakenneihme, mutta oli silti sangen kaunis liinakko pienhevonen. Vaikka näyttelyistä ei menestystä karttunut, niin hyvät kouluratsastusominaisuudet korvasivat tämän puutteen. Mitään kovin huimaa menestystä ei ori kuitenkaan saavuttanut, mutta ihan kohtuullisen määrän sijoituksia, jopa vaativista luokista.

iie. Valekuva ei kovin pitkää elämää saanut vietellä, kuin jo kaksitoistavuotiaana sairaus vei mukanaan. Yhden ihmisen ujo ja energinen pientyttö, hallitsi taitavasti kouluratsastuksen kiemurat, aina vaativiin liikkeisiin saakka. Nuoresta iästä huolimattaan kerkesi hän täyttämään palkintokaappia huimin tuloksin. Luonne ei aivan parhaimmasta päästä ollut, mutta kaunis ulkokuori löytyi ja tuomareilta sateli näyttelyissä rutkasti kehuja rakenteessa.

ie. Pirun Morsian oli myös Marita Leppäsen (evm) kasvatti ja Ram:in omistuksessa Viehättävän tallilla. Tamma oli 154cm ja väriltään tummanruunikko. Koulupainotteinen, joka hallitsi jopa Vaativan A:n liikkeitä. Kilpailuja onkin tullut kierrettyä tämän kanssa huomattavasti ja sijoituksia karttunut, jonka seurauksena se on palkittu kouluratsastuslaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Yleisesti Pirun Morsian on reipas ja miellyttämishaluinen suomenhevostamma. Suomenhevosten-, sekä yleislaatuarvostelussa palkittu toisella palkinnolla. Varsoi viisi jälkeläistä.

iei. Pirun Ylpeys oli nimensä mukaan kasvattajansa ylpeydenaihe. Väriltään tummanrautias ja säkäkorkeudeltaan 154cm. Ylpeksi kutsuttu ori omasi hyvän rakenteen ja suomenhevosen monipuoliset taidot. Menestystä on haalittu alue- ja kansallisella tasolla. Esteratsastuksessa metrin radat ylittyvät ilmavasti kolistelematta ja kouluratsastuksessa menevät Vaativa B:n radat. Myös kenttäratsastuksen helpot luokat ovat miellyttäneet ja saatu ihan kärkipään tuloksia. Yleisesti hyväluonteinen Ylpe jätti jälkeensä kaksitoista jälkeläistä.

iee. Kihlattu on Marita Leppäsen (evm) omistama tummanrautias, hyvä rakenteine, 150cm kouluratsu. Omistajan mukaan Kihlattu on luonteeltaan hyvin eloisa, mutta vivahteikas. Herkkyyttä ja kiltteyttäkin löytyy ja tamma tulee hyvin juttuun kaikkien kanssa. Kouluratsastuksessa tämä parivaljakko on edennyt aivan kansalliseletasolle saakka. Estepuoli ei aivan yhtä hyvin ole hallussa, mutta pienet kilpailuluokat ovat tuoneet mukavasti vaihtelua arkeen. Jälkeläisiä varsonut yhteensä kolme.

e. Helmen Emmiina on Helmelä Gård:in kasvatti ja virtuaalitalli Lakean omistama siitostamma. Tamma on väriltään tummanruunikko ja säkäkorkeudeltaan 158cm. Ulkonäöstään se on palkittu virtuaalinen muotovalio champion arvonimellä ja kantakirjattu toisella palkinnolla. Omistajan kertoman mukaan Emmiina on yleisesti ottaen melkoisen mieleenpainuva persoona. Tamma on tiivis paketti sekä pikkumaista herkkyyttä ja suurisydämistä ujoutta. Sen kanssa oltu jokainen hetki, pitäisi painaa tarkasti mielen syövereihin ja kaivaa esille silloin, kun asiat ovat oikein huonosti. Kouluratsastus taidoiltaan taidot yltävät Helppo A:n ohjelmiin ja esteinä ylittää metrin ratana.

ei. Keulakuva on Antero Järvisen kasvattama Suomessa syntynyt suomenhevonen. Orin omistaa jarrow. Rakenteeltaan ryhdikäs ja vankka, jolta säkäkorkeutta löytyy 159cm. Väritykseltään tummanrautias ja päätä koristaa tähti, puolipiirto ja pieni kuonopilkku. Keulakuva on yleisesti hyväluonteinen ja yhteistyöhaluinen. Tämä ratsu on painotukseltaan yleispainotteinen ja kilpailukäytössä. Se taitaa kouluratsastuksessa vaativiakin liikkeitä ja omaa hyvän hyppykapasiteetin, joten ylittää hieman yli metrinratoja. Ori on myös ajolle opetettu, joten kilpailee myös valjakkoajossa vaativissakin luokissa. Varsin monitaiturin Keulakuvan kanssa on myös näyttelytavoitteisiin päästy ja VIR MVA Ch arvonimi ansaittu ja kantakirjaan helmikuussa 2009 palkittu toisella palkinnolla. Yleislaatuarvostelussa ori on palkittu YLA2 palkinnolla.

eii. Ylpeyden Jokeri syntyi ja kuoli kasvattajansa luona Etelä-Suomessa. Hyvärakenteisen, ruunikon orin vahvuus oli kouluratsastus. Energiaa löytyi muille jaettavaksi, joten estekilpailuihinkin pääsi ottamaan osaa, jotta saisi purettuaan hieman itseään. Yleisestikin luonteeltaan oli vaikeampi tapaus. Näyttelyissä käyminen jäi vähemmälle, huonon käytöksen vuoksi kehässä.

eie. Narsissin Violan elämä meinasi loppua lyhyeen, kun synnytys oli epäonnistua. Tämä kaunotar syntyi Keski-Suomessa, josta matka jatkui Etelä-Suomeen. Varsana Narsissin Violasta ei paljoa osattu odottaa, tämän oltua niin kömpelöä sorttia. Uuden omistajan kanssa treenaus oli tuottoisaa ja rumasta koulukenttienankanpojasta kuoriutui taidokas loistaja. Myös näyttelyistä tuli kerättyä menestystä. Jälkeläisiä varsonut muutaman.

ee. Aholinnan Emmastiina on Veeran omistama punarautias, 156cm tamma. Emmastiina on kotoisin Pohjois-Suomesta Unholan tallilta ja kasvattajana toiminut Heidi Palolahti. Tamma on estepainotteinen ja hyppykapasiteetti yltää 110cm radoille. Kilpailuista sijoituksia onkin karttunut päälle viisikymmentä. Luonteeltaan Emmastiina on varsin rauhallinen ja leppoisa tapaus. Tamman sukujuuret juurtuvat hyvin pitkälti Ruotsiin.

eei. Mysti-Potku on komea ensimmäisenpalkinnon kantakirjaori. Yleispainotteisen 159cm liinakon kilpatulokset koulu- ja esteratsastuksessa puhuvat puolestaan. Mystin Potku asustaa ja on syntynyt Ruotsissa Suomalaisen Tarja Liitäjärven tallilla.

eee. Kiiran Stiinu on suomalaissyntyinen tamma, jonka suku yltää kuitenkin myös Ruotsiin vanhemmalla sukupolvella. KTK-III tamma on estepainotteinen tekniikkahirmu, joka tunnetaan lähipiirissä hyvin ärhäkkänä hevosena. Tamma on väriltään kimo ja säkäkorkeudeltaan 155cm.

Kirjoittanut Jenny_K

Kilpailut

KRJ:n sijoituksia 1 ja voittoja 0
11.08.2011, Cheritable, heC, 5/100

VSHK:n sijoituksia 2 ja voittoja 0
26.06.2011, Breawa, heC, 2/17
26.06.2011, Breawa, heB, 2/17

Päiväkirja

Picture
17.4.2011 Lakeassa kasvattipäivän varsojen katsaus
Lakean Juko, eli tuttavien kesken pelkkä Juko, asteli Lakean hiekkakentälle levottomasti ravilla sipsuttaen. Ulkopuolinen tuomari tuomaroi orin rakenteen ja mainitsi, että orimaista luonnetta löytyy, mutta rakenteeseen kaipaisi enemmän massaa ja ryhdikkyyttä. Poika on kuitenkin vielä kovin nuori ja kehittyy vielä rutkasti. Juko pääsi näyttämään taitojaan irtohypytys-kujalla. Omistaja haaveilee orista kuitenkin enemmän kouluratsua. Orilla oli melko hyvin hyppytekniikka hallussa ja hyvä into ja imu esteelle. Ikä toivottavasti tuo lisää luonteeseen järkevyyttä ja ihmisen kunnioitusta.