Rohmula

Kullan Nanna virtuaalihevonen

Picture
© shylttis
Nimi Kullan Nanna, "Nanna"
Rotu suomenhevonen
Sukupuoli tamma
Väri rautias
Säkäkorkeus 153 cm
Syntynyt 08.03.2011, ikä
Kasvattaja Ratsastuskoulu Golden Horse
Omistaja Miivi VRL-10336
Painotus yleisratsastus
Koulutus ko heC, re 60 cm

Täyttänyt 4 vuotta 08.07.2011
Nanna on Pinjan ensimmäinen varsa. Pitkään mietin, että pitäisikö heti ensimmäinen varsa jättää kotiin - "saataisiin sukulinjaa eteenpäin nopeammin kun ei odotella vuoden tai kahden päähän." Järki kuitenkin voitti tunteet: Nanna lähetettäisiin maailmalle kasvamaan. Tammasta saisi aina pienen vauvan meille kasvamaan, jos siltä tuntuisi. No, ei tule yllätyksenä, että Nanna jatkaa samaa leppoisaa linjaa kuin muutkin Cicelyn puolen tammat. Nanna on erittäin seurallinen tapaus, joka ei jätä ihmis- tai hevoskaveria pulaan. Pikkuinen Nanna kipsuttaa hoitajan perässä sinne tänne, ei karkaile tai ihmettele turhia tallielämää. Uudet asiat kiinnostavat, mutta yleensä kotoisa mamman vierellä kävely voittaa kuitenkin tutkimusreissut. Tähän mennessä Nanna on vaikuttanut myös rennolta kaverilta. Eläinlääkäriinkään tutustuminen ei saanut neitiä jännittymään. Terhakka tapaus!

Satula selkään ja ratsaille - Nannan kanssa hommat toimivat. Tammaa voisi kuvailla isänsä tavoin vauhdikkaaksi, joka näkyy myös ponnekkaissa laukannostoissa. Käynnissä on emältä tuttua letkeyttä ja perusluonteen rentoutta. Ennen kaikkea Nanna on kuuliainen tapaus. Mutta jos kierrät kenttää tekemättä mitään, tamma kyllästyy ja etsii jotain kiinnostavampaa. Olkoon se vaikka kentän reunalla tuntia katsova pikkulapsi tai toinen tuntiratsu. Pidä Nanna työntouhussa ja saat siitä parhaat puolet esille. Laukan into ja ponnistusvoima tulevat parhaiten esille esteillä. Ratsastajan on kuitenkin parasta olla kylmähermoinen, tämä tamma osaa ilopukitella ja ottaa rivakampiakin askeleita. Nannalle okserit eivät koidu ongelmaksi, sillä tammalle pituusesteet ovat helppoa kuin heinänsyönti. Isänsä tavoin Nannaa voisi kutsua luottoratsuksi maastossa. Turhaan sitä säntäilee minnekään, turhaan pelästyy vastaan tulevaa traktoria tai sivupolulla hölkkäävää tuulipukukansaa. Pyh, parempaa on tutkia uusi polkuja ja kävellä sinne tänne.

Nannalla on hyvät eväät esteratsuksi. Emän puolella koulutustaso on jäänyt monella alhaiseksi, mutta isän puolelta löytyy parhaimmillaan 120cm rataestetaitoja. Ahkerassa kodissa voisin hyvin kuvitella tamman pääsevän metrin tasolle, miksei siitä vähän ylikin. Ponnistusvoima ja rakenne ovat kohdillaan, joten sen päälle on hyvä rakentaa luottamusta ja taitoa hyppäämiseen. Kouluratsastuksessa Nanna jää luultavasti Helppo B -tasolle.

Nanna tulee vieroituksen jälkeen myyntiin ja alkaa etsimään itselleen kotia, jossa se pääsisi kohentamaan hyppytaitojaan. Tässä olisi hyvä ja innokas ratsu ratsastuskoulun hyppytunneille, hyvä hevoskaveri hoitajatoimintaa järjestäville tai miksei yksityiseksi hevoseksi kisakotiin.

Varsa-ajan luonteen kirjoittanut kasvattaja, aikuisiän luonne tulossa myöhemmin
i. Siljan Nipsu
sh, rautias, 157 cm
-
ii. Hippapeli KIR
sh, tummanpunarautias, 154 cm
ERJ-III, YLA3
iii. Antti-Kristian
sh, rautiaankimo, 161 cm
YLA2, SLA-II
iie. Ch Hippa
sph, punarautias, 141 cm
kadonnut
ie. Romanssi RÖK
sh, tummanpunarautias, 156 cm
-
iei. Majuri Hevimies
sh, voikko, 159 cm
-
iee. Taivaankannelta Kadotettu
sph, punarautias, 148 cm
SLA-II, YLA3
e. Kullan Japina
sh, punarautias, 152 cm
-
ei. Vaahteramäen Ilopilleri
sh, punarautias, 152 cm
YLA3
eii. Karamelli
sh
kadonnut
eie. Emali
sh
kadonnut
ee. Kullan Jazz-Trio
sh, punarautias, 151 cm
YLA3
eei. Inspiraationpuute
sh, punarautias, 152 cm
-
eee. Cicely
sh, punarautias, 167 cm
-

Päiväkirja

15.5.2011 (kirjoittanut edellinen omistaja)
Nannalla on ikää jo puoli vuotta. Vieroitus meni hyvin ja tamma asustaa nyt kasvattitallin puolella, leikkien päivät yhdessä Kenan kanssa ja treenaten iltaisin perusasioita maasta käsin Iidan johdolla.

Vauhtia ei ole puuttunut näistä viikoista. Nanna ehtii ottaa useamman laukka-askeleen ennen kuin taluttaja on ehtinyt edes ajatella laukkaamista. Suurilta kolhuilta on vältytty, mutta pienet naarmut on toki koettu. Milloin kompastutaan, milloin härnätään väärää hevoskaveria. On niin vaikeaa ymmärtää, ettei eläkeikäiset suomenhevoset välttämättä jaksa tai taivu sellaiseen hippaleikkiin kuin Nanna itse haluaisi. Onneksi on Kena - tammakaksikosta on tullut erottamaton pari. Ainakin toistaiseksi, sillä ero on kuitenkin edessä Nannan uuden kodin löytyessä.