Rohmula

Ikuisuuskoodi virtuaalihevonen

Picture
© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Nimi Ikuisuuskoodi, "Esko" VH11-018-1158
Rotu suomenhevonen
Sukupuoli ori
Väri rautias
Säkäkorkeus 157 cm
Syntynyt 29.10.2010, ikä
Kasvattaja Koivurannan Suomenhevoset evm
Omistaja Miivi VRL-10336
Painotus kouluratsastus
Koulutus ko heA, re 70 cm

Täyttänyt 3 vuotta 29.01.2011
Ikuisuuskoodi, tutummin Esko on herkkä nuorimies. Suomenjunttuus on tästä herrasta jäänyt kokonaan pois. Ikuisuuskoodi on tarkka rutiineista ja hermostuu jos niitä ei noudateta. Tämä yhden ihmisen hevonen ei kovinkaan välitä huomiosta, vaan viihtyy mielellään itsekseen.

Eskon orimaisuus herää vain tammojen läheisyydessä. Muuten se muistuttaa käytökseltään paljon ruunaa. Tammojen lähellä ori saattaa kuitenkin olla hyvinkin aggressiivinen ja sitä on käsiteltävä raa’alla miesvoimalla noissa tilanteissa, hennolla hevosmiestaidolla ei Ikuisuuskoodin kanssa selviä tammatilanteissa.

Hoitaessa Esko vetäytyy mielellään karsinan perälle luimimaan. Asia hoituu helposti – kävelee reippaasti orin luo ja sitoo sen kiinni. Muita toimenpiteitä ei Esko ryhdy suorittamaan, joten hoitamisen voi suorittaa ilman pelkoa potkituksi tai purruksi tuloa. Esko pitää pitkistä voimakkaista vedoista ja se hermostuu heikoista, kutittavista vedoista. Esko ei pidä päähän koskemisesta, joten sen harjauksessa voi ilmentyä pieniä ongelmia. Kaviot herralla nousevat kauniisti, mutta jos kavioiden puhdistus kestää sen mielestä liian kauan Esko yrittää saada jalkansa takaisin maahan. Jos se saa tahtonsa läpi, ei hoitajalla ole kovinkaan suuria mahdollisuuksia saada sitä takaisin ylös.

Eskon herkkyys korostuu ratsastaessa. Ori on anteeksiantamaton ja saattaa lyödä hanskat tiskiin, jos ratsastaja ei tiedä mitä tekee. Osaavalla ratsastajalla Esko toimii kuitenkin juuri niin hyvin mitä siltä vaaditaan. Se antaa kaikkensa  jos ratsastaja sitä siltä vaatii. Mikäli ratsastaja ei enemmän tai vähemmän tahallisesti pidätä Eskoa toimii ori omalla moottorilla. Kuuliaisena se kuitenkin pysyy hallinnassa tilanteessa kuin tilanteessa.

Kirjoittanut Uri
i. Koin Ensio
sh, tummanrautias, 160 cm
ii. Pikku-Roope
sh, ruunikko, 161 cm
iii. Aurinkoisen Loistokas
sh, ruunikko, 159 cm
iie. Holosen Riitta
sh, tummanpunarautias, 160 cm
ie. S.V. Vikkelä
sh, tummanrautias, 157 cm
iei. Voron Roiva
sh, musta, 158 cm
iee. Piina-Paula
sh, rautias, 157 cm
e. Pikkukoodi
sh, vaaleanrautias, 154 cm
ei. Loiva-Taavetti
sh, vaaleanrautias, 155 cm
eii. Laivakoira Kalle
sh, punarautias, 155 cm
eie. Eks Siä Tiiä
sh, liinakko, 152 cm
ee. T.T. Koodinmurtaja
sh, vaaleanpunarautias, 150 cm
eei. Raken Purukumiraketti
sh, musta, 152 cm
eee. Silven Unikeko
sph, vaaleanrautias, 145 cm

Kilpailut

KRJ:n sijoituksia 2 ja voittoja 0
01.08.2011, Lehmusvaara, heB, 5/50
30.08.2011, Rohmula, heA, 3/60